Szybkie Buraczki do obiadu

Kategoria: Przepisy
Data publikacji: 2022-11-29

Oto pyszna przystawka z buraczków, która jest idealna na Świąteczny stół, niedzielny obiad jako dodatek do mięsa. Szybkie, proste przygotowanie.

6 porcji
20 minut czas przygotowania

Składniki

  • 500 g buraków czerwonych
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • 15 g soku z cytryny
  • 5 g cukru

Sposób przygotowania

  1. Buraki, obieram, myję kroję na mniejsze kawałki, czosnek obieram. Warzywa przekładam do miski od blendera, bleduję około 2 minut.
  2. W garnku rozgrzewam olej, dodaję buraki z czosnkiem, wsypuję sól, pieprz, cukier, gotuję około 10 minut. Po tym czasie wyciskam sok z cytryny i jeszcze dwie minutki gotuję.
  3. Buraki gotowe.
  4. Smacznego.

Podobne artykuły