Szaszłyki z łososia na ostro

Jeśli znudziły Wam się zwykłe szaszłyki na grilla to zachęcam Was do przygotowania szaszłyków z łososiem na ostro :) Takie szaszłyki z pewnością podbiją Waszą grillową imprezę. Oczywiście nie jest to smak dla wszystkich, ale z pewnością jest to coś pysznego i zarazem zdrowego. Łosoś to tłusta ryba, ale zarazem zdrowa. Zawiera dużo dobrych dla naszego zdrowia tłuszczy, a grillowanie to jeden z najbardziej dietetycznych sposobów przygotowywania żywności.

Składniki

  • 500 g filetu z łososia
  • 2 łyżki oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • ostre papryczki
  • 1/3 szklanki białego wina
  • 1 łyżeczka przyprawy curry

Przygotowanie

Przygotowanie naszych szaszłyków zaczniemy od marynaty. Przygotuj miseczkę, a następnie dodaj do niej wino, pieprz, sól i łyżeczkę curry. Wymieszaj i dodaj na koniec wino. Teraz pokrój łososia w sporej wielkości kostkę i zalej marynatą. Odstaw do lodówki. Następnie pokrój ostre papryczki na kawałki i przygotuj patyki do szaszłyków. Nadziewaj kawałki łososia przekładając je ostrymi papryczkami, a następnie grilluj co jakiś czas obracając szaszłyki na ruszcie.