Superżywność/superfood – wartościowe czy po prostu modne?

Zdrowie Data publikacji: 11 lutego 2016

Superżywność jest ostatnio tematem wielu kontrowersyjnych rozmów i artykułów – zwolennicy piszą peany na temat leczniczych właściwości jagód acai – odchudzają, leczą, odmładzają. Przeciwnicy uważają, że to po prostu nowy sposób na sprzedaż produktów, które w rzeczywistości nie są warte aż takich sum pieniędzy. Jak jest naprawdę? Czy warto sięgać po superfood? Jeżeli tak – po jakie? Czy superfood rzeczywiście leczy, odmładza, odchudza ? A co z naszymi, Polskimi, powszechnie występującymi roślinami? Czyż nie zasługują na rangę „superżywności”?

2016-02-11_104746

Serwis pełni wyłącznie formę edukacyjno-informacyjną i nie jest poradnikiem medycznym. Wszelkie informacje zamieszczone na DomPelenPomyslow.pl nie zastępują i nie mogą zastępować indywidualnej wizyty i konsultacji lekarskiej. Informacje zawarte na stronie DomPelenPomyslow.pl mają charakter informacyjny, a stosowanie ich w praktyce powinno za każdym razem być konsultowane z lekarzem specjalistą.

Podobne artykuły