Suflet dyniowy z grzybami, pieczony w cukinii

DSC05233 -1

Powitanie jesieni: dynia, leśne grzyby, chrupiąca cukinia z nutą rozmarynu i pikantnym pieprzem. Smacznie, zdrowo, kolorowo.

Składniki

  • 1 mała dynia Hokkaido (ok. 1 kg),
  • 2 okrągłe cukinie,
  • 200 g leśnych grzybów,
  • 100 g startego parmezanu,
  • 150 g śmietankowego serka,
  • 1 szalotka,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 3 jaja,
  • 2 łyżki mąki,
  • 5 łyżek masła,
  • Gałka muszkatołowa,
  • Sól,
  • Pieprz Cayenne,
  • Oliwa,
  • Kolorowy pieprz i rozmaryn do dekoracji
Skomentuj

Suflet dyniowy z grzybami, pieczony w cukinii