Sałatka meksykańska

Kategoria: Przepisy
Data publikacji: 2018-10-28

Popularna sałatka meksykańska z pewnością zasługuje na miano królowej imprez. Pożywna, przyjemnie pikantna i efektowna. Nachosy świetnie podkreślają smak sałatki i przyjemnie chrupią, zmieniając tym teksturę całego dania. Robiłam ją wielokrotnie, ale jakoś nie było okazji do jej sfotografowania. Zawsze znikała w zaskakującym tempie, ale trudno się dziwić – jest Zapraszam Was na moją wersję sałatki meksykańskiej.

Składniki

Sos mięsny
  • 500 g dobrej mielonej wołowiny *
  • 1 papryczka chili
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki przyprawy chili
  • ½ łyżeczki kuminu
  • ½ łyżeczki papryki ostrej **
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
Pozostałe składniki
  • ½ sałaty lodowej
  • 3 duże pomidory
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 duża czerwona cebula
  • 1 duża czerwona papryka
  • 200 g sera żółtego cheddar
Dodatkowo
  • 120 g jogurtu naturalnego
  • 150 g majonezu
  • pieprz czarny
  • Nachosy

Podobne artykuły