Roladki z kurczaka w boczku

Kategoria: Przepisy
Tagi: brak tagów
Data publikacji: 2022-08-05

Roladki z kurczaka w boczku. Zamiast tradycyjnych kotletów przygotuj te pyszne mięsne roladki ze smakowitym nadzieniem, owinięte aromatycznym boczkiem, który sprawia, że roladki są soczyste i smaczne. Wypróbuj a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości, roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego.

6 porcji
30 minut czas przygotowania

Składniki

  • 1 podwójny filet kurczak
  • 6 plastrów boczku parzonego
  • 10 dag sera żółtego
  • Sol
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
  • Mąka pszenna do panierki
  • 2 jajka

Sposób przygotowania

  1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, Doprawiam pieprzem oraz solą.
  2. Na każdym plastrze mięsa układam po słupku żółtego sera. Mięso zwijam w roladki i owijam boczkiem.
  3. Roladki panieruję w mące pszennej w roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej.
  4. Następnie smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  5. Roladki gotowe, podaję z sałatką oraz ziemniakami.
  6. Smacznego.

Podobne artykuły