Roladki z kurczaka w boczku. Zamiast tradycyjnych kotletów przygotuj te pyszne mięsne roladki ze smakowitym nadzieniem, owinięte aromatycznym boczkiem, który sprawia, że roladki są soczyste i smaczne. Wypróbuj a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości, roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego.
6 porcji 30 minut czas przygotowania
Składniki
1 podwójny filet kurczak
6 plastrów boczku parzonego
10 dag sera żółtego
Sol
Pieprz
Olej do smażenia
Bułka tarta do panierki
Mąka pszenna do panierki
2 jajka
Sposób przygotowania
Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, Doprawiam pieprzem oraz solą.
Na każdym plastrze mięsa układam po słupku żółtego sera. Mięso zwijam w roladki i owijam boczkiem.
Roladki panieruję w mące pszennej w roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej.
Następnie smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Roladki gotowe, podaję z sałatką oraz ziemniakami.