23 maja 2020

Roladki Oficerskie

Dziś proponuje pyszne roladki ze schabu z oliwkami i nie tylko.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Olej do smażenia
  • Cebula
  • Marchew
  • Papryka żółta
  • Papryka czerwona
  • Oliwki czarne
  • 2 jajka
  • Bułka do panierki
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania

  1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą
  2. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
  3. Do cebuli dodajemy marchew obrana i stratą na tarce o dużych oczach
  4. Następnie dodajemy pokrojone drobno papryki oraz pokrojone w plasterki oliwki
  5. Farsz nakładamy na środek każdego kawałka mięsa i zwijamy w roladki
  6. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jaku oraz w bułce tartej
  7. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju
  8. Roladki gotowe
  9. Smacznego