20 maja 2021

Roladki Napoleonki

Smak tych roladek zostanie z Tobą na długo. W towarzystwie pysznego nadzienie z dodatkiem młodej marchewki smakuje wyśmienicie.

8 porcji
30 minut czas przygotowania

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 1 marchew młoda
  • 2 jajka
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 dag sera żółtego
  • 2 łyżki majonezu
  • Bułka tarta do panierki
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania

  1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy odstające części i kroimy w plastry. Następnie lekko rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
  2. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ugotowane jajka drobno kroimy. Dodajemy majonez, pieprz oraz sól i wszystko razem mieszamy.
  3. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa.
  4. Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
  5. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  6. Roladki gotowe.
  7. Smacznego