7 września 2021

Roladki Gyrosowe

Bardzo prosty, szybki sposób na roladki którymi, możemy zaskoczyć gości. Wyglądają obłędnie, a ich smak jest niesamowity i nietypowy. Polecam szczególnie dla miłośników kebabów – gyrosów.

30 minut czas przygotowania
9 porcji

Składniki

  • 1 kg schabu
  • 40 g kukurydzy konserwowej
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 papryka czerwona
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka ketchupu pikantnego
  • 2 jajka całe
  • Bułka tarta do panierki
  • Olej do smażenia
  • Pieprz
  • Sól

Sposób przygotowania

  1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.
  2. Paprykę myję, usuwam nasiona i drobno kroję. Ogórki kroję w kostkę a kukurydze odlewam z zalewy. Warzywa przekładam do miseczki, dodaję majonez oraz ketchup. Dokładnie mieszam. Gotowy farsz nakładam po łyżce na środku każdego kawałka mięsa.
  3. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
  4. Smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  5. Roladki gotowe.
  6. Smacznego.