23 lipca 2020

Roladki Beatki

Roladki ze schabu z aromatycznym grzybami oraz serem mozzarellą.

Składniki

  • 1 kg schabu
  • Cebula
  • 100 g boczniaków
  • Mozzarella
  • Olej do smażenia
  • 2 jajka
  • Bułka tarta do panierki
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania

  1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą
  2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
  3. Do cebuli dodajemy oczyszczone, umyte i pokrojone w paski boczniaki, doprawiamy solą oraz pieprzem
  4. Na każdy kawałek mięsa układamy po paseczku mozzarelli i po łyżce farszu z grzybów
  5. Zwijamy w roladki i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku a następnie w bułce tartej
  6. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony
  7. Roladki gotowe
  8. Smacznego