23 czerwca 2020

Roladki Agatki

Pyszne roladki z warzywami, które mogę znaleźć się na każdym stole podczas uroczystości są smaczne i soczyste.

  • 6 porcji
  • 30 minut przygotowania

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Cebula
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ brokuł
  • 3 plastry sera żółtego
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania

  1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą
  2. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie
  3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
  4. Do cebuli dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki
  5. Pod koniec prużenia łączymy z ugotowanym brokułem
  6. Na każdym kawałku mięsa układamy po połówce plasterka sera żółtego i po łyżce farszu z warzyw
  7. Zwijamy w roladki i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej
  8. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju
  9. Roladki gotowe
  10. Smacznego