Pyszne jajka nadziewane z boczkiem i suszonymi pomidorami według Szkoły Gotowania

SzkolaGotowania i nowy przepis na jajka z chrupiącym boczkiem to coś czym wszystkich możecie zaskoczyć na Wielkanoc. Spróbujcie już ich teraz aby przekonać się czy warto je włączyć do świątecznego menu. Zaręczam jednak, że warto! :)

Składniki

  • 4 jajka
  • łyżka majonezu Winiary
  • trochę suszonych pomidorów
  • 2 plasterki boczku
  • szczypiorek

Jajka wystarczy ugotować na twardo. Obieramy i przekrawamy je na pół. Żółtka wrzucamy do blendera i blendujemy z majonezem. Powstanie masa, do której dodajemy posiekane suszone pomidory, i którą nadziewamy jajka. Podmsażamy boczek i kroimy na małe kawałki i posypujemy każde jajko. Następnie ozdabiamy szczypiorkiem.

Przepis wideo