Przyprawa, którą masz w kuchni, a w razie potrzeby zahamuje krwawienie

Nigdy nie wiadomo kiedy wydarzy się jakiś wypadek, a w kuchni może się to zdarzyć bardzo często. Możemy mocno przeciąć sobie skórę, co spowoduje ostre krwawienie, które ciężko będzie zahamować. Możesz wtedy wykorzystać przyprawę, którą pewnie masz w swojej kuchni.

papryka-kajenska-na-rany

Jest to metoda stosowana przez rdzennych amerykanów przez tysiące lat i skutecznie hamuje krwawienie. Wystarczy posypać ranę papryką i odczekać kilka sekund. Pieprz cayenne działa również antygrzybicznie oraz antybakteryjnie, dlatego posypanie nim rany od razu ją zdezynfekuje.

DomPelenPomyslow---Najlepsze-pomysły-poradniki-przepisy-porady-lifehacki-dieta-odchudzanie

Metoda ta nie sprawdzi się niestety przy rozległych ranach. Dlatego można ją stosować do małych opatrzeń, które zazwyczaj zdarzają się przy różnego pracach w domu. Dlatego przy większych obrażeniach koniecznie skorzystaj z pomocy medycznej.

IMG_7227

Skomentuj

Przyprawa, którą masz w kuchni, a w razie potrzeby zahamuje krwawienie