Któż nie lubi deserów :) To ciasto jest przepyszne, a dodatkowo jego zaletą jest to, że nie trzeba go piec. Parę minut przygotowania wystarczy, a następnie chwila w lodówce i można się zajadać.
Składniki
- 250g mascarpone
- 2 jaja
- 50g cukru
- 250ml kremówki
- 6 biszkoptów (długich)
- 200g malin
- 200ml zaparzonej kawy bez fusów
- 500g roztopionej w kąpieli wodnej czekolady mlecznej
Przygotowanie
- Do jednej miseczki wrzuć dwa żółtka, cukier i mascarpone, a następnie ubij
- W drugiej ubij kremówkę, a w trzeciej same białka
- Teraz wszystko złącz razem by powstała jedna masa
- Do podłużnej foremki (możemy ją zrobić z butelek) wykładamy 1/2 masy
- Zdobimy malinami i dodajemy na górę biszkopty zamoczone wcześniej w kawie
- Kładziemy kolejną warstwę masy i na górze znów maliny i biszkopty
- Po 3 godzinach w lodówce wyjmujemy, wykładamy na blachę i polewamy czekoladą
- Ciasto jest gotowe :)
Przepis wideo