Przepisy na tradycyjne potrawy wielkanocne

Kuchnia Data publikacji: 16 marca 2016

Klasyka na wielkanocnym stole to żurek, najczęściej w towarzystwie jajka oraz białej kiełbasy i pasztet. Dziś przedstawiamy Wam przepisy na te tradycyjne, świąteczne potrawy.

  • 1,7 wody
  • 500 ml żuru
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • 1 korzeń pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 garści grzybów suszonych
  • 2 laski białej kiełbasy
  • 1 laska kiełbasy wędzonej
  • 2 listki laurowe
  • 1 łyżka chrzanu
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 2 łyżki soli
  • 5 ziaren pieprzu
  • 1 łyżka śmietany

Podobne artykuły