Przepis na Tiramisu według Fabryka Słodyczy

Tiramisu to znany Włoski deser. Słowo to oznacza “przebudzić się” co jest oczywistym odniesieniem do biszkoptu, który nasączony jest mocną kawą espresso. Następnie na nią nakłada się warstwę kremu z sera mascarpone itd. Deser ten znany jest na całym świecie i oczywiście jest pyszny. Dlatego jest to jeden z przepisów, który zdecydowanie warto znać :) Des wspaniały przepis możecie poznać dzięki kanałowi Fabryka Słodyczy. Oczywiście zapraszam do subskrypcji bo znajdziecie tam więcej fajnych przepisów.

Składniki

  • ok. 70 g biszkoptów
  • 250 ml ostudzonej kawy
  • 2 łyżeczki amaretto
  • 500 g mascarpone
  • 70 g cukru kokosowego
  • 70 ml mleka kokosowego
  • 3 żółtka
  • kakao do dekoracji

Przepis wideo

Skomentuj

Przepis na Tiramisu według Fabryka Słodyczy