Przepis na razowe kopytka z dyni w sosie kurkowym

Kategoria: Przepisy
Data publikacji: 2019-10-27

Razowe kopytka z dyni (na mące żytniej) w połączeniu z kremowym sosem kurkowym to idealne danie na chłodne, jesienne dni.

Składniki

KOPYTKA
  •  450 g miąższu z dyni
  •  150 g mąki (ja użyłam żytniej, ale może i być pszenna)
  •  20 g mąki ziemniaczanej
  •  1 jajko
  •  oliwa z oliwek
  •  przyprawy sól
  • pieprz
  • rozmaryn
  • imbir
SOS KURKOWY
  •  250 g kurek
  •  1 cebula
  •  2 ząbki czosnku
  •  3 łyżki śmietany 18%
  •  1 łyżka masła
  •  1 gałązka świeżego rozmarynu
  •  natka pietruszki (świeża)
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • suszone pomidory (opcjonalnie)

Podobne artykuły