Przepis na pastę jajeczną z awokado

Kategoria: Przepisy
Data publikacji: 2020-12-22

Pasta jajeczna z awokado to nie tylko pomysł na zdrowe śniadanie. To również śniadanie, które da Ci ogromną ilość energii przez długi czas. Daje też uczucie sytości na długo, a to jest cenne dla osób, które starają się odżywiać zdrowo, regularnie i ograniczać ilość kalorii. Dzięki awokado nie musimy do pasty dodawać majonezu, a więc jest ona nie dość, że lżejsza to jeszcze zawiera zdrowsze tłuszczu, których źródłem jest awokado.

Składniki

  • 10 jajek
  • 2 duże dojrzałe awokado
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 cytryny

Przygotowanie

  1. Jajka ugotuj na twardo, a następnie schłodź i obierz ze skórek
  2. Z awokado wydrąż miąższ i podziel na mniejsze kawałki
  3. Wrzuć do blendera wraz z pokrojonymi na mniejsze kawałki jajkami
  4. Popierz i dosól do smaku
  5. Dodaj sok z 1/2 cytryny
  6. Zmiksuj na ulubioną gęstość

Mogą Cię zainteresować