Przepis na dip do chipsów – pikantna salsa

Na każdej imprezie towarzyszą nam chipsy czy czasem też nachosy. Najlepiej jednak smakują gdy podamy je z dipem. Dzisiaj poznacie przepis na sos do chipsów pikantna salsa. Jest to ostry dip, w którym możecie moczyć chipsy czy nachosy. Na pewno posmakuje każdemu fanowi ostrzejszych smaków :)

Przepis na sos do chipsów

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 ostra papryczka
  • sól
  • pieprz
  • 1 puszka pomidorów
  • limonka

Składniki

Przygotowanie dipu jest bardzo proste. Do miski przelej pomidory, a następnie wyciśnij do nich jeden ząbek czosnku. Następnie drobno posiekaj połówkę czerwonej cebuli i również dodaj do dipu. Zamieszaj, a następnie posiekaj jedną ostrą papryczkę na jak najmniejsze kawałki. Gdy dodasz ją do sosu dosól i popierz do smaku. Na konie wyciśnij sok z połówki limonki i jeszcze raz wszystko dobrze wymieszaj.

Skomentuj

Przepis na dip do chipsów – pikantna salsa