17 września 2020

Przepis na czekoladowe babeczki na smaczny deser

Czekoladowe babeczki to przepis na deser, który wykonasz szybko – nie zajmie Ci to więcej niż pół godziny czasu. Mało kto będzie w stanie się im oprzeć. Wszystko dzięki płynnemu środkowi, dlatego trzeba podawać je na ciepło :)

Składniki

  • 100 g czekolady
  • 4 łyżki mąki
  • 100 g masła
  • 3 jajka
  • 2 łyżki kakao
  • 6 łyżek cukru

Przygotowanie

  1. Przygotuj kąpiel wodną, a następnie rozpuść w niej czekoladę wraz z masłem. Po rozpuszczeniu odstaw do ostygnięcia.
  2. Jajka miksuj z cukrem do uzyskania puszystej masy.
  3. Masę dodaj do przestudzonej czekolady z masłem i miksuj na wolnych obrotach, aby połączyć składniki.
  4. Na samym końcu dodaj mąkę oraz kakao i delikatnie wymieszaj łyżką.
  5. Przygotuj foremki ceramiczne, a następnie wlej do nich ciasto.
  6. Piecz w piekarniku rozgrzanym na 210 stopni Celsjusza przez 10 minut.
  7. Podawaj na gorąco.