Czekoladowe babeczki to przepis na deser, który wykonasz szybko – nie zajmie Ci to więcej niż pół godziny czasu. Mało kto będzie w stanie się im oprzeć. Wszystko dzięki płynnemu środkowi, dlatego trzeba podawać je na ciepło :)
Składniki
100 g czekolady
4 łyżki mąki
100 g masła
3 jajka
2 łyżki kakao
6 łyżek cukru
Przygotowanie
Przygotuj kąpiel wodną, a następnie rozpuść w niej czekoladę wraz z masłem. Po rozpuszczeniu odstaw do ostygnięcia.
Jajka miksuj z cukrem do uzyskania puszystej masy.
Masę dodaj do przestudzonej czekolady z masłem i miksuj na wolnych obrotach, aby połączyć składniki.
Na samym końcu dodaj mąkę oraz kakao i delikatnie wymieszaj łyżką.
Przygotuj foremki ceramiczne, a następnie wlej do nich ciasto.
Piecz w piekarniku rozgrzanym na 210 stopni Celsjusza przez 10 minut.