Chrupiące krążki cebulowe to świetna przekąska na imprezę czy wieczór filmowy. Mają wiele zwolenników, ale nie ma w tym nic dziwnego. Są po prostu bardzo smaczne. Podać możemy je wraz z sosem tysiąca wysp lub deepem serowym. Sprawdzi się tutaj również tradycyjny sos czosnkowy, który jest świetnym dodatkiem do wszelakich przekąsek.
Składniki na chrupiące krążki cebulowe
2 cebule
150 ml mleka
5 łyżek mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
sól
pieprz
papryka słodka
8 łyżek bułki tartej
olej
Pamiętajcie, że podczas przygotowywania przepisów może przydać wam się przelicznik kuchenny, który możecie pobrać i powiesić na lodówce.
Przygotowanie chrupiących krążków cebulowych
Przygotuj miskę, a następnie przesiej do niej mąkę
Dodaj proszek do pieczenia i wymieszaj
Dodaj jajko, mleko i przyprawy
Następnie wyrób ciasto mikserem na wolnych obrotach
Cebulę obierz, a następnie pokrój w krążki
Każdy krążek maczamy w cieście, a potem obtaczamy w bułce tartej
Krążki smażymy w rozgrzanym oleju, aż do zarumienienia