3 maja 2019

Przepis Magdy Gessler na karkówkę na grilla

Jednym z dań, które kojarzy nam się z majówką jest karkówka, którą przygotowujemy na grillu. Jest to chyba jedna z popularniejszych rzeczy, którą przygotowujemy na grillu obok kiełbasek. Magda Gessler podzieliła się swoim przepisem w rozmowie z Fakt na karkówkę. Wypróbujcie go i sprawdźcie czy rzeczywiście jest tak smaczna jak mówi.

Przepis Magdy Gessler na karkówkę

Składniki

  • dwie łyżeczki miodku
  • mała puszka koncentratu pomidorowego
  • kilogram karkówki
  • ¼ łyżeczki startego imbiru
  • ½ łyżeczki pieprzu mielonego
  • ¼ startej cebuli
  • ząbek czosnku
  • ¼ łyżeczki cząbru
  • szczypta kminu
  • majeranek

Przygotowanie

  1. Weź wszystko oprócz majeranku i mięsa wymieszaj ze sobą
  2. Mięso pokrój w plastry o grubości ok. 2 cm
  3. Mięso wkładamy na 30 minut do marynaty
  4. Mięso przekładamy na ruszt i dopiero na nim doprawiamy majerankiem
  5. Grillujemy i gotowe, możemy się delektować pyszną karkówką