22 listopada 2020

Przepis Magdy Gessler na barszcz czerwony

Jak przygotować idealny barszcz czerwony na Wigilię? Możemy skorzystać z przepisu Magdy Gessler, której z pewnością nie trzeba nikomu przedstawiać. Jeśli oglądacie Kuchenne Rewolucje to z pewnością udało się Wam wyciągnąć z tego programu wiele ciekawych wskazówek Pani Magdy na przygotowanie różnych dań. Dlatego bardzo miłą niespodzianką było dla mnie to, że Pani Magda założyła kanał na YouTube. Możemy tam znaleźć wiele fajnych przepisów, ale tym, który z pewnością wkrótce się nam przyda, będzie przepis na barszcz czerwony, który możemy przygotować na Boże Narodzenie. Do niego natomiast uszka :)

Składniki

  • 3 kg buraków
  • pół selera
  • pietruszka korzeń 2szt.
  • por
  • 2 duże cebule
  • 4 kwaśne polskie jabłka
  • 5 łyżek octu
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • suszone grzyby (borowiki)

Przepis wideo

Uszka z grzybami Magdy Gessler

Do barszczu możemy oczywiście zrobić uszka z grzybami. Tradycyjnie tak właśnie podajemy go na Boże Narodzenie. Możemy je przygotować również z przepisu Magdy Gessler.