17 maja 2014

Prosty i tani przepis na cukinię z parówkami

Składniki

  • 1 kg cukinii
  • 2 czerwone papryki
  • 1 cebula
  • 0.5 kg parówek
  • 1,5 szklanki przecieru pomidorowego
  • 1 szklanka bulionu warzywnego (może być z kostki)
  • sól
  • pieprz
  • papryka mielona słodka
  • oregano
  • majeranek
  • olej

Przygotowanie

  1. Parówki pokrój w plasterki
  2. Paprykę i cebulę pokrój w kostkę
  3. Cukinię pokrój w mniejsze kawałki
  4. Zeszklij cebulkę na oleju w rondelku
  5. Dodaj paprykę oraz cukinię i zalej bulionem, a następnie duś, aż zmiękną
  6. Na koniec dodajemy parówki i zalewamy przecierem
  7. Doprawiamy do smaku i doprowadzamy przecier do wrzenia
  8. Po tym danie jest gotowe