Prosta i pyszna sałatka z roszponką i ciecierzycą

Kategoria: Przepisy
Data publikacji: 2017-06-19

Wypróbuj tę prostą i szybką sałatkę z roszponką.

Składniki

  • 125 g świeżej roszponki,
  • 1 szklanka ugotowanej i ostudzonej ciecierzycy,
  • 2 średniej wielkości gruszki,
  • garść posiekanej natki pietruszki,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 70 ml oliwy (najlepiej intensywnej w smaku) + 10-20 ml wody (ilość oliwy możesz ograniczyć na rzecz wody, jeśli ograniczasz tłuszcz),
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego,
  • 1 łyżeczka syropu klonowego,
  • zioła i przyprawy: 1 łyżka czosnku niedźwiedziego, sól i pieprz do smaku.

Podobne artykuły