Polędwica wołowa w sosie kawowo-czekoladowym z pikantnym puree marchewkowym w koszyczkach z boczku

Wołowina

Ciekawe i zaskakujące zestawienie smaków i konsystencji. Proste danie którym oczarujecie rodzinę lub gości. Spróbujcie sami, afrodyzjaki, czekolada i chili i to, co tygrysy lubią najbardziej… :) Można dodać własne składniki lub zrezygnować z wybranych, zaproponowanych przeze mnie.

Składniki

  • 0,6 kg polędwicy wołowej,
  • 2 cząstki gorzkiej czekolady,
  • 1 duża cebula,
  • 4 ząbków czosnku,
  • 4 gałązki świeżego rozmarynu,
  • garść ziaren kawy,
  • ½ szklanki zaparzonej kawy,
  • 1 szklanka bulionu wołowego,
  • 100 ml whisky,
  • 200 ml Razowego Kwasu Chlebowego
  • Olej z pestek winogron,
  • sól, pieprz do smaku.
Skomentuj

Polędwica wołowa w sosie kawowo-czekoladowym z pikantnym puree marchewkowym w koszyczkach z boczku