Pierogi z mięsem -domowe pierogi z mięsem

Kategoria: Przepisy
Tagi: brak tagów
Data publikacji: 2014-10-27 / Aktualizacja: 2023-03-18

Domowe pierogi , najlepsze pod słońcem. Tym razem z mięsnym farszem, doskonały sposób na wykorzystanie mięsa po rosołowego . Doprawione czosnkiem, pieprzem i pachnącym majerankiem , okraszone przyrumienioną cebulką, zasmakują nawet wybrednym smakoszom :)

Składniki

  • ½ kg mąki pszennej + 2 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 100 ml ciepłej wody 
  • 200 ml ciepłego mleka
  • Szczypta soli
  • mięso wołowe z rosołu około 60 dag 
  • warzywa z rosołu 
  • 2 cebule + smalec do smażenia
  • Majeranek
  • Sól
  • Pieprz mielony
  • Czosnek granulowany 
  • Cebula + smalec do okraszenia pierogów

Podobne artykuły