Pielęgnacja olejem rycynowym

Uroda Data publikacji: 12 czerwca 2016

Olej rycynowy jest najbardziej błyszczącym olejem roślinnym, dlatego tak chętnie wykorzystywany jest w przemyśle kosmetycznym do produkcji szminek, czy błyszczyków. Z pewnością doda naszej skórze oraz włosom blasku. Ma wpływ na porost włosów, rzęs i brwi. Mimo, że jest bardzo gęsty i niemal nierozpuszczalny w wodzie to świetnie oczyszcza twarz. Zmiękcza również skórę, nawet tę najtwardszą na piętach. Przekonaj się na własnej skórze jak dobroczynny wpływ na Twój wygląd może mieć ten olej.

Podobne artykuły