Pieczone jabłka pod cynamonową kruszonką

Jabłka to najpopularniejsze w naszym kraju owoce. Na świecie istnieje około 7,500 tysiąca odmian jabłoni. Mamy to szczęście, że w naszym kraju dostęp do tych wspaniałych owoców mamy przez cały rok. Są składnikiem wielu ciast, naleśników i deserów. Często stanowią wartościową przekąskę pomiędzy posiłkami. Dziś przygotowałam zdrowy, prosty, jesienny deser. W roli głównej – pachnące jabłka, skąpane w jesiennym słońcu.

Składniki

  • 3 jabłka
  • 3 łyżki rodzynek
  • 3 łyżki orzechów włoskich
  • 3 łyżki syropu klonowego
Kruszonka
  • 50 g masła
  • 40 g cukru pudru
  • 75 g mąki pszennej
  • ⅓ łyżeczki cynamonu
Dodatkowo
  • cukier brązowy
Skomentuj

Pieczone jabłka pod cynamonową kruszonką