6 czerwca 2021

Pieczarki w panierce serowej

Przepis na pieczarki w panierce serowej to świetna propozycja na imprezy. Pieczarki te smakują świetnie. Są chrupiące i podane wraz z różnymi sosami będą stanowiły świetną propozycję dla gości.

Składniki

  • 0.5 kg pieczarek
  • 2 jajka
  • 10 g mąki
  • 20 g bułki tartej
  • 50 g parmezanu tartego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Zaczynamy od obrania pieczarek. Najlepiej, aby pieczarki były małe, wtedy możemy wykorzystać je w całości. Następnie w półmisku roztrzepujemy jajko z solą i pieprzem. W drugim półmisku mieszamy mąkę, bułkę tartą i ser.

Każdą pieczarkę najpierw moczymy w jajku, a następnie obtaczamy w panierce. Smażymy na rozgrzanym oleju na złocisto.