18 września 2021

Paszteciki z mięsem i grzybami

Paszteciki z mięsem i grzybami to bardzo smaczna przekąska, która idealnie smakuje z dodatkiem czerwonego barszczu. Zazwyczaj serwowane są na różnego rodzaju imprezach okolicznościowych, weselach.

Składniki

CIASTO DROŻDŻOWE

  • 50 dag mąki pszennej
  • 12 g drożdży suchych
  • 1 łyżeczka cukru
  • szklanka mleka
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 jajka
  • 10 dag miękkiego masła

NADZIENIE

  • 70 dag mięsa z rosołu ( u mnie kurczak i indyk – skrzydełka i udko)
  • ugotowana marchewka z rosołu
  • 50 dag pieczarek lub grzybów leśnych
  • 2 cebule
  • 5 łyżek oleju
  • sól, pieprz do smaku

DO POSMAROWANIA

  • 1 żółtko
Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!