Paszteciki z farszem pieczarkowo pomidorowym

DomPelenPomyslow.pl Paszteciki z farszem pieczarkowo pomidorowym

Paszteciki z farszem pieczarkowo pomidorowym to świetna przekąska, której warto spróbować :)

Składniki

  • pieczarki 1/2 kg
  • duża cebula 1 szt
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • sos madziarów Folwark
  • jajko (do posmarowania pasztecików)

Wykonanie

Pieczarki umyć, pokroić w paski. Cebulę obrać pokroić w piórka.

Na oliwie zeszklić cebulę, dodać pieczarki i smażyć aż woda wyparuje. Doprawić solą, pieprzem i sosem madziarów Folwark tak, żeby powstała zwięzła masa.

Ciasto francuskie pokroić wzdłuż na pół. Na każdej połowie ułożyć na brzegu farsz i zawinąć (układając rulony miejscem gdzie ciasto francuskie się łączy). Pokroić na ukos. Każdy pasztecik posmarować jajkiem.

Nagrzać piekarnik do 220 stopni. Piec przez 10-15 minut aż się zarumienią.

Zobacz również
Skomentuj

Paszteciki z farszem pieczarkowo pomidorowym