Obrób papryki i cebulę. Pokrój papryki na kawałki o grubości około 1 cm, a cebulę w piórka. Posiekaj czosnek.
W dużej patelni rozgrzej oliwę na średnim ogniu. Dodaj papryki, cebulę i czosnek i smaż, aż będą miękkie (ok. 10 minut). Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Rozwiń ciasto francuskie i ułóż na nim farsz z papryki. Posyp pokruszonym serem fetą.
Zwijaj ciasto i uformuj rolkę. Przyciśnij brzegi, aby się dobrze skleiły. Pociąć nożem na mniejsze kawałki.
Rozbij jajko w misce i roztrzep go. Posmaruj ciasto jajkiem.
Ułóż rolki na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku ok. 15 minut lub aż ciasto będzie złociste i chrupiące.
Podawaj przekąskę na ciepło.
Ta przekąska z ciasta francuskiego z papryką i serem fetą jest idealna na przyjęcia lub jako smaczna przekąska na ciepło. Smacznego!