8 września 2020

Papryczkowe rożki

Zaskakujące danie na kolacje, imprezę zawsze coś innego, nowego. Papryczki podłużne owinięte ciastem francuskim, faszerowane mięsem z kurczaka.

Składniki

  • 6 papryczek Jalapeno
  • 50 dag fileta z kurczaka
  • Sól
  • Przyprawa gyros
  • 3 ogórki konserwowe
  • ½ puszki kukurydzy konserwowej
  • 2 ciasta francuskie

Sposób przygotowania

  1. Mięso drobniutko kroimy, doprawiamy przyprawa Gyros oraz solą, dodajemy drobno pokrojone ogórki i kukurydzę. Mieszamy wszystkie składniki razem.
  2. Papryczki obieramy z nasion, odcinamy zieloną końcówkę, wyjmujemy nasiona, tak żeby powstał nam otwór.
  3. Otwór papryczek napełniamy farszem z mięsa.
  4. Ciasto francuskie kroimy w podłużne paski i owijamy każdą paprykę.
  5. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  6. Pieczemy 20 minut pod przykryciem w 180 °C i 10 minut bez przykrycia.