PALUSZKI CHLEBOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI

Paluszki chlebowe grissini wykonane z mąki pszennej pełnoziarnistej z dodatkiem suszonych pomidorów w płatkach. Chrupiące paluchy to idealny dodatek do zup, humusu, dipów, a także świetnie sprawdzą się jako samodzielna przekąska na imprezy, np. do piwa. Uwielbiają je zarówno dzieci, jak i dorośli.

Składniki

  • 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 15 g drożdży
  • 1 szklanka ciepłej wody
  • 3 łyżki oliwy (lub oleju z suszonych pomidorów)
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem (w formie przyprawy)
Skomentuj

PALUSZKI CHLEBOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI