Niezwykłe zastosowanie wody po ugotowaniu jajek

Kategoria: Porady
Tagi: brak tagów
Data publikacji: 2015-06-19 / Aktualizacja: 2020-02-08

Gdy ugotujesz jajka na twardo lub miękko nie wylewaj wody po ich gotowaniu. Możesz ją wykorzystać w ciekawy sposób! :)

Woda po gotowaniu jajek jako naturalny nawóz

Być może pamiętacie jak nasze babcie zbierały skorupki jajek by potem podsypać nimi swój działkowy warzywniak. To dlatego, że są one bogate w cenne minerały, które pomagają rośliną rosnąć szybko i zdrowo.

Minerały te wytrącają się również do wody podczas gotowania jajek. Możesz to wykorzystać. Odlej tą wodę gdy wystygnie do butelki, a następnie podlewaj nią domowe kwiaty. Nie tylko je podlejesz, ale wzbogacisz ziemię w odpowiednie minerały.

Zaobserwuj nas na Facebooku

Podobne artykuły