7 kwietnia 2020

Niezwykle szybkie i proste ciasto czekoladowe bez mleka i jajek

Przepis na niesamowicie proste i szybkie ciasto czekoladowe :) Jego przygotowanie jest bardzo proste. Możesz je zrobić z niewielkiej ilości składników. Świetnie sprawdza się w okresie kwarantanny.

To dobra odskocznia od przykrej codzienności, w której codziennie dowiadujemy się o nowych zakażeniach. Gotowanie jest bardzo dobrym sposobem na zajęcie myśli czymś innym :)

Przygotowanie ciasta jest bardzo proste głównie z tego powodu, że wystarczy wymieszać suche składniki i mokre osobno. Potem je połączyć, a powstała masę przelać do foremki i upiec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez ok. 40 minut. Wykałaczką sprawdzamy czy jest już suche w środku.

Składniki

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 4 łyżki kakao
  • 1/3 szklanki oliwy
  • 1,5 szklanki wody