Naleśniki ze szpinakiem, łososiem wędzonym i fetą

Naleśniki ze szpinakiem i fetą to bardzo uniwersalne danie, które można podawać w każdą porę dnia, na ciepło i na zimno. Dzięki dodatku łososia wędzonego danie jest niesamowicie aromatyczne, a przy tym bardzo zdrowe. Zobaczcie sami!

Składniki

NALEŚNIKI
  •  180 g zmielonych płatków orkiszowych, owsianych lub mąki orkiszowej
  •  2 łyżki mąki pszennej
  •  1 jajko
  •  1 łyżka oleju
  •  100 g jogurtu naturalnego
  •  szczypta soli
FARSZ
  •  120 g mrożonego szpinaku
  •  100 g wędzonego łososia
  •  50 g fety
  •  kilka pomidorków koktajlowych
  •  1 ząbek czosnku
  •  sól, pieprz
Skomentuj

Naleśniki ze szpinakiem, łososiem wędzonym i fetą