Najszybszy przepis na ogórki małosolne. Gotowe w godzinę!

Masz ochotę na małosolne, ale nie masz ochoty czekać? Za pomocą tego przepisu będą gotowe w godzinę i możesz już po tak krótkim czasie delektować się ich smakiem :) Nie wierzysz? To wypróbuj!

Składniki

  • 1 kg ogórków gruntowych – im mniejsze tym lepiej
  • przegotowana woda
  • łyżka soli
  • łyżeczka cukru
  • 4 ząbki czosnku
  • koperek

Przygotowanie

  1. Ogórki umyj i odkrój końce
  2. Zalej je zimną, ale wcześniej przegotowana wodą i odstaw na trochę do namoczenia
  3. Potem odlej wodę, do ogórków dodaj sól, cukier, ząbki czosnku, posiekany koperek i wymieszaj je w misce
  4. Przykryj je szmatką lub gazą i zostaw na godzinę (bez zalewy)
  5. Po tym czasie będą już gotowe :)
Skomentuj

Najszybszy przepis na ogórki małosolne. Gotowe w godzinę!