NADZIANE PAPRYCZKI

Kategoria: Przepisy
Data publikacji: 2017-10-16

Czerwone papryki nadziewane mieszanką kaszy pęczak i zielonej soczewicy z dodatkiem kurczaka oraz pieczarek, zapieczone z żółtym serem.. .to świetna przystawka czy przekąska na wieczór z przyjaciółmi!

Składniki

  • 4 papryki czerwone
  • 2 cebule
  • 1 filet z kurczaka
  • 200 g pieczarek
  • 50 g soczewicy zielonej ( ok. 1/4 szklanki)
  • 100 g kaszy pęczak ( ok. 1/2 szklanki)
  • 1/2 szklanki bulionu drobiowego Krakus
  • 1 i 1/2 szklanki wody
  • 100 g sera żółtego
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • papryka słodka mielona
  • papryka chili
  • olej do smażenia

Podobne artykuły