Weź gotowe ciasto do pizzy i zrób tę genialną przekąskę! Zniknie z talerza w mgnieniu oka!

Dzisiaj przygotujemy mini pizzerki, które są doskonała przekąską na każdą okazję. W mgnieniu oka znikają z talerza i zawsze wszystkim smakują. Możemy tworzyć dowolne zestawienia smakowe wedle własnego upodobania. Wystarczy wybrać dodatki, które najbardziej lubią domownicy.

Składniki

  • Sos do pizzy Folwark
  • Gotowy spód do pizzy
  • Kukurydza
  • Czarne oliwki
  • Salami
  • Tarty ser np. mozzarella, gouda
  • Mąka do podsypania

Dodatkowo

  • Dressing 1000 wysp Folwark
  • Remulada duńska Folwark
  • Sos czosnkowy Folwark

Przygotowanie

Gdy mamy już wszystkie składniki możemy przejść do przygotowania przepisu. W pierwszej kolejności rozwijamy spód do pizzy, a następnie kroimy na 6 prostokątnych kawałków. Każdy z kawałków ugniatamy, a następnie formujemy z niego mały krążek, który będzie stanowił spód do pizzerki.

Uformowany w krążek kawałek ciasta podsypujemy od spodu mąką aby nie przykleił nam się do deski. W przeciwnym wypadku ciężko będzie go ściągnąć i przełożyć na blachę. Posmaruj go teraz sosem do pizzy Folwark.

Przyszedł czas na dodanie składników. Najpierw pizzerkę posypujemy tartym serem, a następnie układamy dodatki wedle uznania. W naszym przypadki jest to salami, kukurydza, oliwki i ostra papryczka. Następnie pizzerki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Po tym czasie nasza przekąska będzie gotowa do podania.

Pizzerki najlepiej smakują podane z sosami lub z majonezem.

Przepis wideo

Skomentuj

Weź gotowe ciasto do pizzy i zrób tę genialną przekąskę! Zniknie z talerza w mgnieniu oka!