Takie mielone również mogą zagościć na świątecznym stole, jako dodatkowe danie. Wykonasz je w zaledwie 30 minut, a smak tak przygotowanych kotletów rozpływa się w ustach. Kolacje karnawałowe, imprezy to jest danie, którego właśnie szukasz. Spróbuj przekonaj się Sama.
Czas przygotowania 30 minut 13 porcji
Składniki
1 kg mięsa mielonego wieprzowego
1 cebula
1 łyżeczka papryki ostrej
Sól
2 łyżki bułki tartej
2 łyżki śmietany 12%
Olej do smażenia
1040 g sosu meksykańskiego w słoiczku
480 g czerwonej fasolki w puszce
Sposób przygotowania
Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wsypuję paprykę ostrą, sól, bułkę tartą i wlewam śmietanę. Wyrabiam masę mięsną, formuję okrągłe kotlety i smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układam w naczyniu.
Do garnka wlewam sosy, dodaję fasolkę odlaną z zalewy i gotuję.