Ziemniaki, warzywa, mięso w aromatycznej przyprawie a to wszystko podane w jednym naczyniu.
50 minut czas przygotowania
6 porcji
Składniki
½ kg ziemniaków
4 marchewki
15 dag sera żółtego
1 podwójny filet z kurczaka
2 papryki- żółta, czerwona
4 ogórki konserwowe
Cebula
4 łyżki sosu barbecue
Sól
2 łyżki przyprawy do kurczaka
Olej do smażenia
Sposób przygotowania
Ziemniaki, marchew obieramy i gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy starty również na tarce o dużych oczkach żółty ser. Mieszamy razem i połowę wykładamy na dno naczynia.
Ziemniaki smarujemy sosem barbecue.
Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą.
Do mięsa dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, pokrojone w paseczki papryki oraz w pół plasterki ogórki.
Usmażone mięso z warzywami wykładamy na ziemniaki i przykrywamy pozostałymi ziemniakami.