Łopatka wieprzowa pieczona w sosie

Kategoria: Przepisy
Data publikacji: 2020-01-25

Łopatka wieprzowa pieczona w sosie sprawdzi się na domowy, niewymagający dużo pracy obiad dla całej rodziny. Łopatka marynowana w ziołach i pieczona w bulionie jest wyrazista w smaku, soczysta i mięciutka.

Składniki

  • 0,8 – 1 kg łopatki (może też być szynka, schab czy karkówka)
  • 300 ml bulionu
  • 3 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżeczka soli himalajskiej gruboziarnistej
  • kilka ziaren pieprzu kolorowego
  • kilka ziaren pieprzu czarnego
  • pół łyżeczki papryki ostrej
  • szczypta papryki wędzonej
  • łyżeczka suszonego rozmarynu
  • pół łyżeczki ziaren kolendry
  • 3 łyżki oleju

Podobne artykuły