Przepis na pastę jajeczną ze szczypiorkiem

Kategoria: Przepisy
Data publikacji: 2015-10-25 / Aktualizacja: 2018-07-17

Pasta jajeczna to bardzo prosty pomysł na śniadanie.  Jeśli znudziła Wam się jajecznica czy jajka sadzone, to warto ten przepis wykorzystać. Nie ma nic lepszego niż pasta jajeczna ze szczypiorkiem i świeże bułeczki na śniadanie :)

Składniki

  • 6 jajek
  • 1 łyżka majonezu
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Jeśli chcesz by pasta jajeczna była bardziej dietetyczna możesz przygotować swój dietetyczny majonez. Zobacz przepis na dietetyczny majonez.

Przygotowanie

  1. Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo w osolonej wodzie. Jak długo je gotować? Zobacz tutaj.
  2. Jajka zalewamy zimną wodą i pozostawiamy do ostygnięcia.
  3. Następnie je obieramy i kroimy w małą kosteczkę.
  4. Jajko wkładamy do miski, dodajemy posiekany szczypiorek, majonez i przyprawy. Dokładnie mieszamy i gotowe!

Podobne artykuły