25 października 2015

Przepis na pastę jajeczną ze szczypiorkiem

Pasta jajeczna to bardzo prosty pomysł na śniadanie.  Jeśli znudziła Wam się jajecznica czy jajka sadzone, to warto ten przepis wykorzystać. Nie ma nic lepszego niż pasta jajeczna ze szczypiorkiem i świeże bułeczki na śniadanie :)

Składniki

  • 6 jajek
  • 1 łyżka majonezu
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Jeśli chcesz by pasta jajeczna była bardziej dietetyczna możesz przygotować swój dietetyczny majonez. Zobacz przepis na dietetyczny majonez.

Przygotowanie

  1. Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo w osolonej wodzie. Jak długo je gotować? Zobacz tutaj.
  2. Jajka zalewamy zimną wodą i pozostawiamy do ostygnięcia.
  3. Następnie je obieramy i kroimy w małą kosteczkę.
  4. Jajko wkładamy do miski, dodajemy posiekany szczypiorek, majonez i przyprawy. Dokładnie mieszamy i gotowe!