Kurczak po chińsku

Kurczak po chińsku z warzywami to idealny pomysł na smaczny i pożywny obiad. Podajemy z ryżem albo makaronem ryżowym.

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • panierka: łyżka mąki ziemniaczanej, 3 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki wody, jajko, sól, pieprz

Ponadto:

  • 2 marchewki (średniej wielkości albo jedna duża)
  • 2 pietruszki
  • por
  • średnia papryka zielona
  • średnia papryka czerwona
  • 5 ogórków konserwowych
  • pół szklanki zalewy z ogórków konserwowych
  • pół litra bulionu drobiowego
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • łyżka ketchupu (opcjonalnie, ja nie dawałam)
  • sól, pieprz, cukier, papryka ostra, natka pietruszki
Skomentuj

Kurczak po chińsku