Kulinarne triki, których nie zna nawet Magda Gessler

Kategoria: Kuchnia Porady
Tagi: brak tagów
Data publikacji: 2016-06-23

Idealnie sztywna śmietana

fot. smakiempisany.pl

fot. smakiempisany.pl

Jeśli chcesz ubić śmietanę na sztywno to pamiętaj aby podczas ubijania dodać odrobinę cukru żelującego lub białka z jajka. Śmietana dzięki temu prostemu trikowi będzie idealnie sztywna :)

Panierka odkleja się podczas smażenia

fot. agattek.blox.pl

fot. agattek.blox.pl

Jeśli panierka podczas smażenia kotletów odkleja się od mięsa to wystarczy, że przy następnej próbie do roztrzepanych jajek dodasz szczyptę soli i trochę oleju. Dzięki temu panierka będzie idealnie przylegać do mięsa. 

Gotowanie mleka

milka2master

Zaobserwuj nas na Facebooku

Jeśli przed wlaniem mleka do garnka posmarujesz dno masłem to podczas gotowania mleko na pewno nie wykipi i nie przypali się. Wypróbuj ten trik :)

Gotowanie ziemniaków

25203927089_c32263e1b3_b

Podczas gotowania ziemniaków wrzuć do garnka kawałek marchewki. Karoten w niej zawarty skutecznie ochroni przed wygotowaniem witaminę C, która znajduje się w ziemniakach, a podczas gotowania zanika.

Czerwona kapusta

2016-06-23_135230

Chcesz poprawić smak czerwonej kapusty i spróbować czegoś nowego co Cię zaskoczy? Dodaj do niej soku porzeczkowego i sama się przekonaj :)

Podobne artykuły