4 listopada 2019

KRUCHO-DROŻDŻOWE ROGALIKI Z BIAŁYM MAKIEM

Rogaliki krucho-drożdżowe z nadzieniem z białego maku i bakalii… coś na wzór rogali świętomarcińskich.

Składniki

Ciasto:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki mleka
  • 14 g suchych drożdży
  • 150 g masła
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru
  • szczypta soli
Nadzienie:
  • 2 szklanki białego maku
  • ok. 80 g orzechów włoskich
  • ok. 80 g migdałów
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 6 podłużnych biszkoptów
  • 2 łyżki śmietany 18%
Dodatkowo:
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • ok. 20 g orzechów włoskich