Kruche rogaliki budyniowe

W oczekiwaniu na ten magiczny dzień piekę ogromną ilość kruchych ciasteczek i pierników. Lubimy pochrupać te małe słodkości, kiedy w koło rozbrzmiewa świąteczne ”Last Christmas”. Obdarowuję tymi małymi słodkościami rodzinę i przyjaciół, aby również umilić im ten przedświąteczny czas przygotowań. Te małe cudeńka są bardzo kruche, mocno waniliowe i pyszne. Bardzo szybko znikają, dlatego proponuję Wam przygotowanie ciasteczek z podwójnej porcji.

Składniki

  • 220 g mąki pszennej
  • 110 g miękkiego masła
  • 95 g cukru
  • 40 g budyniu waniliowego
  • 1 łyżeczka pasty waniliowej
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki mleka
Dodatkowo
  • cukier puder
Skomentuj

Kruche rogaliki budyniowe