Kruche ciasto z rabarbarem i budyniową masą

Wybaczcie mi kolejny wypiek z rabarbarem, ale nie potrafię się oprzeć. Uwielbiam wszelkie wypieki z rabarbarem i przyznam szczerze, że już kolejny chodzi mi po głowie. Ale powracając do dzisiejszego ciasta: jest genialne.
Kruche ciasto wypełnione delikatną, waniliową masą budyniową i kwaskowaty rabarbar. Ciasto jest proste, bardzo szybkie w przygotowaniu i nie za słodkie, więc bierzcie rabarbar i do dzieła kochani.

Składniki

Ciasto kruche
  • 500 g mąki tortowej
  • 200 g masła
  • 120 g cukru
  • 3 żółtka
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany 12%
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
Masa budyniowa
  • 800 ml mleka
  • 80 g budyniu waniliowego
  • 100 ml śmietanki kremówki 30%
  • 120 g cukru
  • 1 łyżeczka pasty waniliowej
Dodatkowo
  • 500 g rabarbaru
  • 2 łyżki cukru
  • 100 g wiórek kokosowych
  • 3 łyżki cukru pudru